Gebruikerslogin

Nieuws

Aanpassing contract en verlenging zorgtraject

Gepost op 16 Januari door Stefanie Desmet

Wijzigingen in de regelgeving van de zorgtrajecten vanaf 1 januari 2019:

 

1. Zorgtrajectcontracten 

 

De patiënt moet geen toestemming meer geven om zijn gegevens te laten  verwerken voor een wetenschappelijke evaluatie  omdat de privacywet  dit reeds toelaat. De tekst in het luik “ verbintenissen van de patiënt” is in die zin aangepast.  

 

Nieuw contract zorgtraject diabetes

 

Nieuw contract zorgtraject CNI

 

De bestaande contracten, die vóór 1 januari 2019 naar het ziekenfonds werden gestuurd, blijven lopen en moeten dus niet vervangen worden door een nieuw contract. 

 

 

 

2. Verlengen van een zorgtraject door rekening te houden met een prestatie specialist

 

Indien de patiënt met een zorgtraject in een rustoord voor bejaarden of in een rust- en verzorgingstehuis verblijft en zich om medische redenen niet meer kan verplaatsen naar de raadpleging van de specialist, komt het aanrekenen van de honoraria voor een bezoek in een rustoord voor bejaarden of in een rust- en verzorgingstehuis door een specialist ook in aanmerking voor de jaarlijkse verlenging, op voorwaarde dat de arts-specialist een zorgtrajectcontract voor de betrokken ziekte mag ondertekenen. 

 

(103051 Bezoek in een rustoord voor bejaarden of in een rust- en verzorgingstehuis door een geneesheer-specialist, op schriftelijke vraag van de behandelende huisarts of van de behandelende huisarts op basis van verworven rechten, met schriftelijk verslag van de geneesheer-specialist. De aanwezigheid van beide geneesheren samen is vereist indien zij gevraagd wordt in de schriftelijke aanvraag)