Gebruikerslogin

Nieuws

Eerstelijnszones: goedkeuring decreet en BVR Zorgraden

Gepost op 3 Juni door sara.defreyne

Decreet over de organisatie van de eerstelijnszorg, de regionale zorgplatformen en de ondersteuning van de eerstelijnszorgaanbieders

Op de Ministerraad van 26 april 2019 besliste de Vlaamse Regering tot bekrachtiging en afkondiging van het 'decreet over de organisatie van de eerstelijnszorg, de regionale zorgplatformen en de ondersteuning van de eerstelijnszorgaanbieders'. Dit decreet werd eerder al aangenomen door het Vlaams Parlement op 3 april 2019. 

Het definitieve decreet is nog niet beschikbaar, het ontwerpdecreet kan u HIER terugvinden..

 

Besluit van de Vlaamse Regering (BVR) tot erkenning en subsidiëring van de zorgraden en houdende inwerkingtreding van het decreet van 26 april 2019

Op vrijdag 17 mei 2019 keurde de Vlaamse Regering het BVR Zorgraden definitief goed. Dat uitvoeringsbesluit regelt de opdrachten, samenstelling en erkenning van de Zorgraden.

Het BVR kan u terugvinden op de website van de Vlaamse Overheid.

 

Data veranderfora eerstelijnszones

Onderstaand vindt u de data terug van de eerstvolgende veranderfora van de eerstelijnszones binnen de regio van Centraal West-Vlaanderen:

  • Eerstelijnszone RITS: donderdagavond 13 juni om 20u in Kasteel Wallemote te Izegem (meer informatie op de website van ELZ RITS)
  • Eerstelijnszone Westkust&Polder: donderdagavond 13 juni om 20u in het Welzijnshuis te Middelkerke (meer informatie op de uitnodiging)
  • Eerstelijnszone Westhoek: dinsdagavond 10 september (meer informatie volgt)
  • Eerstelijnszone Midden WVL: datum najaar nog te bepalen (verslag VF 06/06 wordt nog doorgestuurd)