Gebruikerslogin

Updates

Eetexpert: basistraining eet- en gewichtsproblemen

Gepost op 13 Februari door sara.defreyne

Je wil je graag toeleggen op de aanpak van eet- en gewichtsproblemen, maar mist hiervoor handvatten om aan de slag te gaan? Eetexpert organiseert in juni een tweedaagse basistraining rond eet- en gewichtsproblemen. Je kan je inschrijven voor één van beide dagen, of meteen profiteren van de volledige training (gelieve je wel voor elk van beide dagen afzonderlijk in te schrijven via de bijhorende inschrijvingslink). Eetexpert biedt hierbij ook toegang aan tot ondersteunende e-learnings. 

 

Basistraining rond de detectie en behandeling van eetstoornissen: 7/06

Deze vorming gaat door op donderdag 7 juni 2018 te Gent (9u30-16u30). Ze geeft handvatten voor de aanpak van eetstoornissen bij jongeren en volwassenen, en is gericht op hulpverleners die beginnende ervaring hebben met deze problematiek. De sprekers geven theoretische basisprincipes en werken deze samen met jou uit aan de hand van concrete casussen.

Voor info en inschrijvingen, klik hier.

 

Basistraining rond de detectie en behandeling van overgewicht bij jongeren: 15/06

Deze vorming gaat door op vrijdag 15 juni 2018 te Gent (9u30-16u30). Ze geeft handvatten voor de multidisciplinaire aanpak van overgewicht, en is gericht op hulpverleners die beginnende ervaring hebben met deze problematiek. De sprekers geven theoretische basisprincipes en werken deze uit aan de hand van concrete casussen. Ook de somatische aspecten van obesitas komen aan bod. Deze vorming beschrijft de behandeling bij jongeren, maar de principes zijn ook bruikbaar voor volwassenen.

Er wordt na deze studiedag een vervolgopleiding gepland voor wie zich verder wil verdiepen, i.s.m. de onderzoekers van het “Welcome” project rond de invloed van executieve functietraining op de behandeling van overgewicht.

Voor info en inschrijvingen, klik hier.