Gebruikerslogin

Updates

Interactieve ALS-opleidingsdag - 19/06 te Gent

Gepost op 17 April door sara.defreyne

Save the date!

Op woensdag 19 juni 2019 organiseert de ALS Liga haar jaarlijkse interactieve ALS-opleidingsdag voor professionele zorgverleners en ALS-patiënten. Tijdens deze opleidingsdag belichten verschillende sprekers de diverse aspecten van de multidisciplinaire zorg bij ALS-patiënten, zowel in theoretische lezingen als tijdens interactieve sessies.
 

Begeleid je als arts, kinesist, logopedist, psycholoog, verpleegkundige, sociaal assistent,… een ALS-patiënt in de thuissituatie of in opname en/of wil je graag bijleren over de multidisciplinaire zorg bij ALS? Houd dan zeker 19 juni vrij in je agenda en kom naar Flanders Expo in Gent voor een boeiende en leerrijke dag. De interactieve ALS-opleidingsdag is namelijk volledig gratis! We vragen enkel om voor 1 juni in te schrijven om een plaats te garanderen. Inschrijven kan je hier.
 

Alle Belgische NMRCs werken mee aan de opleidingsdag, waarbij ze elk een deelaspect van de multidisciplinaire zorg bij ALS zullen belichten. Zo opent professor Jan de Bleecker (kliniekhoofd dienst neurologie NMRC Gent) de opleidingsdag en gerenommeerd internationaal ALS-expert professor Leonard van den Berg zal uitweiden over de internationale samenwerkingen in ALS-onderzoek. Ook professor Philippe Van Damme van het Laboratorium voor Neurobiologie (VIB-KU Leuven Centrum voor Hersenonderzoek) geeft een overzicht van de stand van zaken over de ontwikkelingen in het wetenschappelijk onderzoek.
 

Accreditatie voor artsen in het kader van zowel algemene geneeskunde als ethiek en economie is voorzien, evenals voor andere groepen zorgprofessionals.
 

Praktische info en updates over de opleidingsdag kunnen op de ALS Liga website teruggevonden worden. Volg zeker ook Facebook en Twitter voor belangrijke aanpassingen aan het programma.